Globale tilfælde af Coronavirus overstiger 50 millioner efter 30-dages stigning

Globale tilfælde af Coronavirus overstiger 50 millioner efter 30-dages stigning

Globale tilfælde af Coronavirus overstiger 50 millioner efter 30-dages stigning

Globale tilfælde af koronavirus: En stigning i Europa bidrog til stigningen i infektioner (repræsentation)

Globale koronavirusinfektioner oversteg 50 millioner søndag ifølge et Reuters-tal, hvor en anden bølge af virussen i de sidste 30 dage tegner sig for en fjerdedel af det samlede antal.

Oktober var den værste måned for pandemien hidtil, hvor USA blev det første land til at rapportere mere end 100.000 daglige sager. En stigning i Europa bidrog til stigningen.

Det seneste syv-dages gennemsnit viser, at globale daglige infektioner stiger med mere end 540.000.

Mere end 1,25 millioner mennesker er døde af luftvejssygdommen, der opstod i Kina sidst på året.

Pandemiens seneste acceleration har været voldsom. Det tog 32 dage for antallet af sager at stige fra 30 millioner til 40 millioner. Det tog kun 21 dage at tilføje yderligere 10 millioner.

Europa, med omkring 12 millioner tilfælde, er den region, der er hårdest ramt og overgår Latinamerika. Europa tegner sig for 24% af COVID-19-dødsfaldene.

Ifølge en Reuters-analyse registrerer regionen omkring 1 million nye infektioner hver tredje dag. Det er 51% af det samlede samlede.

Frankrig registrerer 54.440 sager om dagen på det seneste gennemsnit på syv dage, en højere sats end Indien med en langt større befolkning.

Den globale anden bølge tester sundhedssystemer i hele Europa, hvilket får Tyskland, Frankrig og Storbritannien til at beordre mange borgere tilbage til deres hjem igen.

Danmark, som indførte en ny nedlukning af befolkningen i flere nordlige områder, beordrede slagtning af sine 17 millioner minke efter en mutation af coronavirus fundet hos dyrene spredt sig til mennesker.

De Forenede Stater, med omkring 20% ​​af de globale sager, står over for den værste stigning og registrerer mere end 100.000 daglige tilfælde af coronavirus på det seneste gennemsnit på syv dage, viser Reuters-data. Det rapporterede en rekord på mere end 130.000 sager lørdag.

Den seneste stigning i USA faldt sammen med den sidste måned med valgkampagner, hvor præsident Donald Trump minimerede pandemiens sværhedsgrad, og hans vellykkede udfordrer, Joe Biden, opfordrede til en mere videnskabsbaseret tilgang.

Trumps stævner, nogle udendørs og med få masker og lille social afstand, førte til 30.000 yderligere bekræftede tilfælde og førte sandsynligvis til mere end 700 dødsfald, vurderede Stanford University-økonomer i en forskningsartikel.

I Asien har Indien verdens næsthøjeste caseload, men har set en konstant afmatning siden september på trods af starten på den hinduistiske festivalsæson. I alt oversteg sagerne 8,5 millioner sager fredag, og det daglige gennemsnit er 46.200 ifølge Reuters-data.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *