Biden Win åbner døren for forbedret forudsigelighed i forholdet mellem Kina og USA

Biden Win åbner døren for forbedret forudsigelighed i forholdet mellem Kina og USA

Biden Win åbner døren for forbedret forudsigelighed i forholdet mellem Kina og USA

Kinesiske medier slog en optimistisk tone i ledere, der reagerede på demokraten Joe Bidens sejr.

Shanghai:

Kinesiske statsmedier slog en optimistisk tone mandag i ledere, der reagerede på demokraten Joe Bidens sejr af det amerikanske præsidentvalg, idet de sagde, at forholdene kunne gendannes til en tilstand med større forudsigelighed og kunne starte med handel.

Selvom det var usandsynligt, at det var let at lægge pres på Kina om spørgsmål som Xinjiang og Hongkong, men den statsstøttede avis Global Times sagde, at Beijing skulle arbejde for at kommunikere med Biden-teamet så grundigt som muligt.

Trump-administrationen havde bevidst skabt spændinger i forholdet mellem Kina og USA, især efter at have vedtaget en kampagnestrategi for pres på Kina, hvilket førte til “bobler”, der fandt sted i USA-Kina-politikken, sagde den.

”Vi tror, ​​det er muligt at sprænge disse bobler,” sagde det. “Det er i de fælles interesser for folk fra begge lande og for det internationale samfund, at forholdet mellem Kina og USA bliver lettet og kontrollerbart.”

The Global Times er en tabloid udgivet af People’s Daily, den officielle avis for Kinas regerende kommunistiske parti, men taler ikke på vegne af partiet og regeringen.

Avisen China Daily sagde i en separat redaktion, at det var “åbenlyst” at forbedre forbindelserne med Kina kunne starte fra handel, og genoplivning af handelsforhandlinger var afgørende for at genskabe en vis forståelse og tillid til Kina og USA-forbindelserne.

“Det er en af ​​de sidste tråde, der forbinder de to sider. Det bemærkes, at hverken Beijing eller Washington har vovet at skrotte den hårdt tjente såkaldte fase 1-aftale, de forhandlede om,” sagde China Daily, landets officielle engelsksprogede avis. .

Spændingerne mellem verdens to største økonomier er intensiveret i løbet af det forløbne år, hvilket ryster teknologiforsyningskæderne og handelsforbindelserne og fremkalder frygt for, at der kan opstå en økonomisk krig mellem de to lande.

Det amerikanske pres, sammen med den globale pandemi, har sat Kina på en mission for at reducere dets afhængighed af oversøiske markeder og teknologi for dets økonomiske udvikling, som en del af en ny “dobbelt cirkulations” vækstmodel for at styre økonomien.

“Kina skal blive et land, som USA ikke kan undertrykke eller destabilisere, og sørge for, at samarbejde med Kina er den bedste mulighed for USA at realisere sine nationale interesser,” tilføjede Global Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *