Iført maske “Ikke en politisk erklæring”, siger Joe Biden

Iført maske “Ikke en politisk erklæring”, siger Joe Biden

 

Iført maske 'Ikke en politisk erklæring', siger Joe Biden

“Jeg bønfalder dig, bær en maske,” sagde Joe Biden.

Wilmington:

Den valgte amerikanske præsident Joe Biden opfordrede mandag amerikanere til at bære masker for at forhindre spredning af coronavirus og ikke betragte det som en “politisk erklæring”, da han navngav forskerne, der vil lede hans regerings reaktion på pandemien.

Demokratens opmærksomme på Covid-19s landsdækkende stigning sagde, at amerikanerne efter et splittende valg må forene sig om et “fælles mål” om at besejre virussen.

“Så vær så venlig, jeg bønfalder dig, bær en maske,” sagde Biden i Wilmington, efter at han og den valgte præsident Kamala Harris havde en virtuel briefing med sit nyligt navngivne Transition Covid-19 Advisory Board.

”Gør det for dig selv, gør det for din nabo,” tilføjede han. “En maske er ikke en politisk erklæring, men det er en god måde at begynde at sætte landet sammen.”

Biden, 77, har rutinemæssigt brugt ansigtsovertræk i løbet af de sidste mange måneder, mens præsident Donald Trump stort set har undladt dem og afholdt friluftsmøder, hvor tusinder af tilhængere trængte sig sammen, ofte maskeløse.

Forskere i Trumps egen administration har advaret om, at amerikanerne skal omfavne maske-iført, da de står over for en voldsom pandemi med koldere måneder fremad.

”Vi står stadig over for en meget mørk vinter,” sagde Biden. “Bundlinjen: Jeg vil ikke spare noget på at vende denne pandemi, når vi først er svoret den 20. januar.”

Biden talte kort efter, at det amerikanske firma Pfizer og Tysklands BioNTech sagde, at en vaccine, de havde udviklet i fællesskab, indtil videre havde vist sig at være 90 procent effektiv til at forhindre infektioner i igangværende fase 3-forsøg – nyheder, der opmuntrede forskere, politikere og markeder.

Den valgte præsident bifalder meddelelsen, men insisterede på, at en maske stadig er “det mest potente våben” mod virussen, og at “dagens nyheder ikke ændrer den presserende virkelighed.”

Hans rådgivende råd vil blive ledet af tre formænd: epidemiolog og tidligere Food and Drug Administration (FDA) -kommissær David Kessler, tidligere kirurggeneral Vivek Murthy og Yale-folkesundhedsprofessor Marcella Nunez-Smith, ifølge en erklæring fra Bidens overgangsteam .

 

– ‘Videnskabsgrund’ –

Bestyrelsen, som Biden siger, vil hjælpe med at udarbejde en plan for handling, der begynder på dag et af hans formandskab “bygget på en videnskabelig grund”, vil have ti medlemmer, lige fra immunologer og epidemiologer til biodefenseeksperter og førende folkesundhedsembedsmænd.

Blandt dem er Rick Bright, virologen, der blev afsat af Trump-administrationen i april fra sin stilling som leder af Biomedical Advanced Research and Development Authority, agenturet, der har til opgave at udvikle en coronavirus-vaccine.

En måned senere advarede han Kongressen om, at Trump ikke havde nogen “masterplan” til at bekæmpe pandemien og var uforberedt på at distribuere nok vacciner til at immunisere millioner af amerikanere.

Panelet inkluderer også tidligere embedsmænd fra Barack Obama-administrationen, herunder en af ​​hans arkitekter til reform af sundhedsvæsenet, Ezekiel Emanuel og det tidligere medlem af National Security Council Luciana Borio.

Covid-19 har efterladt 237.000 amerikanere døde og stiger over hele landet, som i sidste uge stemte ud Donald Trump i et sømbittende valg.

Ifølge en Johns Hopkins University-tracker har nye sager i USA toppet 100.000 hver 24. time i flere dage i træk og har toppet 10 millioner i alt – hvilket ikke viser tegn på afmatning på trods af Trumps påstand om, at verdens største økonomi er “rundt om hjørnet.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *