Den næste amerikanske regering skal gøre op for Trumps fejl

Den næste amerikanske regering skal gøre op for Trumps fejl

Den næste amerikanske regering skal gøre op for Trumps fejl: Iran

Iran favoriserer konstruktiv interaktion med verden: præsident Hassan Rouhani

Dubai:

Irans præsident sagde søndag, at den næste amerikanske regering skulle benytte lejligheden til at kompensere for præsident Donald Trumps fejl, rapporterede iransk stats-tv, efter at Joe Biden erobrede det amerikanske præsidentskab.

Spændingerne er steget mellem USA og Iran siden 2018, da Trump forlod en atomaftale mellem Teheran og verdensmagterne og derefter genindførte sanktioner, der har lammet Irans økonomi.

“Trumps skadelige politik er blevet modsat … af det amerikanske folk. Den næste amerikanske regering bør benytte lejligheden til at kompensere for tidligere fejltagelser,” blev præsident Hassan Rouhani citeret for at sige.

“Iran favoriserer konstruktiv interaktion med verden.”

Biden har lovet at tilslutte sig Irans atomaftale fra 2015 med seks magter, en aftale, der blev aftalt af Washington, da han var vicepræsident, hvis Teheran også vender tilbage til overholdelse.

Som gengældelse for Trumps handlinger har Teheran gradvist reduceret sine forpligtelser til aftalen. Men Irans gejstlige herskere har sagt, at disse skridt var vendbare, hvis Teherans interesser blev respekteret.

“Det iranske folks heroiske modstand beviste, at politikken for maksimalt pres er dømt til fiasko,” sagde Rouhani.

Biden har sagt, at det at vende tilbage til aftalen ville være “et udgangspunkt for opfølgende forhandlinger”, og at Washington derefter ville arbejde med allierede for at styrke og udvide atomaftalen og tage fat på andre problematiske spørgsmål.

Irans ledere har indtil videre udelukket enhver forhandling, der har til formål at begrænse Teherans nukleare aktivitet yderligere, standse dets ballistiske missilprogram og begrænse Den Islamiske Republiks regionale indflydelse.

“Det amerikanske folk har talt. Og verden holder øje med, om de nye ledere vil opgive katastrofal lovløs mobning af udadvendt regime – og acceptere multilateralisme, samarbejde og respekt for loven. Gerninger betyder mest,” irettesatte iransk udenrigsminister Mohammad Javad Zarif.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *