Virgin Hyperloop tester 1. menneskelige tur, dets øverste ledere er passagerer

Virgin Hyperloop tester 1. menneskelige tur, dets øverste ledere er passagerer

 

Virgin Hyperloop tester 1. menneskelige tur, dets øverste ledere er passagerer

Richard Bransons Virgin Hyperloop har afsluttet verdens første passagertur.

Højdepunkter

  • Passagerturen med superhastighed er en nøglesikkerhedstest for Hyperloop
  • Hyperloop har tidligere kørt over 400 tests uden menneskelige passagerer
  • Virksomheden arbejder mod kommerciel drift inden 2030

Seattle:

Richard Bransons Virgin Hyperloop har afsluttet verdens første passagertur på et superhurtigt svævende podesystem, sagde virksomheden søndag, en vigtig sikkerhedstest for teknologi, som de håber vil transformere transport af mennesker og gods.

Virgin Hyperloop-ledere Josh Giegel, Chief Technology Officer, og Sara Luchian, direktør for passagererfaring, nåede hastigheder på op til 107 miles i timen (172 km i timen) på virksomhedens DevLoop-teststed i Las Vegas, Nevada, sagde virksomheden .

“Jeg havde den ægte fornøjelse at se historien blive skabt lige foran mine øjne,” sagde Sultan Ahmed Bin Sulayem, formand for Virgin Hyperloop og gruppeformand og administrerende direktør for DP World.

Los Angeles-baserede Hyperloop forestiller sig en fremtid, hvor flydende bælg fyldt med passagerer og gods kaster gennem vakuumrør ved 966 km / t eller hurtigere.

I et hyperloop-system, der bruger magnetisk levitation for at tillade næsten lydløs rejse, tager en rejse mellem New York og Washington kun 30 minutter. Det ville være dobbelt så hurtigt som en kommerciel jetflyvning og fire gange hurtigere end et højhastighedstog.

Virksomheden har tidligere kørt over 400 tests uden menneskelige passagerer på Nevada-webstedet.

 

Testen kommer en måned efter, at Reuters første gang rapporterede, at Virgin Hyperloop valgte den amerikanske delstat West Virginia til at være vært for et certificeringscenter på 500 millioner dollars og et testspor, der vil tjene som bevis på sin teknologi.

Virksomheden arbejder hen imod sikkerhedscertificering inden 2025 og kommercielle operationer inden 2030, har det sagt.

Canadas Transpod og Spaniens Zeleros sigter også mod at opretholde traditionelle passager- og godsnetværk med lignende teknologi, som de siger vil skære rejsetider, overbelastning og miljøskader forbundet med petroleumsdrevne maskiner.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *