EU “desværre” rammer USA med takster, søger bedre bånd til Biden

EU “desværre” rammer USA med takster, søger bedre bånd til Biden

EU 'desværre' rammer os med takster, søger bedre bånd til Biden

EU siger, at hovedformålet med sine foranstaltninger er at overtale USA til at forhandle om en løsning

Bruxelles / Berlin:

Den Europæiske Union vil “desværre” pålægge told på importen af ​​4 milliarder dollars i amerikanske varer fra tirsdag, sagde EU’s handelskommissær Valdis Dombrovskis, mens han håber, at den valgte præsident Joe Biden vil fremme en kraftig forbedring af de transatlantiske bånd.

Blokken vil udøve retten til modforanstaltninger, der blev tildelt den i sidste måned af Verdenshandelsorganisationen i en sag mod den amerikanske planmager Boeing, der er en del af en langvarig kamp mellem USA og EU om tilskud til civil luftfart.

”Vi har gjort klart på hvert trin, at vi ønsker at løse dette langvarige spørgsmål,” sagde Dombrovskis på en pressekonference efter et online-møde med EU’s handelsministre mandag.

Han sagde dog, at blokken ville pålægge told på amerikansk eksport af fly og dele og en række landbrugs- og industriprodukter fra tirsdag.

“Desværre kan vi på trods af vores bedste indsats (og) på grund af manglende fremskridt på den amerikanske side bekræfte, at Den Europæiske Union senere i dag vil udøve vores rettigheder og indføre modforanstaltninger, som WTO har tildelt os med hensyn til Boeing,” han sagde.

Amerikanske takster på 7,5 milliarder dollars af EU-produkter efter en parallel WTO-sag mod Airbus har været på plads i over et år.

Den Europæiske Union siger, at hovedformålet med sine egne foranstaltninger er at overtale USA til at forhandle om en løsning og hævde, at de største modtagere af den 16-årige tvist er konkurrenter, såsom Kinas COMAC.

Dombrovskis sagde, at EU-taksterne ville afspejle de, der er fastlagt af De Forenede Stater i Airbus-sagen, såsom 15% for fly og 25% for landbrugs- og industriprodukter.

Imidlertid advarede den amerikanske handelsrepræsentant Robert Lighthizer i sidste måned om, at alle EU-foranstaltninger ville “tvinge et amerikansk svar”, mens Donald Trump, der forbliver amerikansk præsident indtil den 20. januar, truede med at “slå hårdere tilbage”.

Washington kunne for eksempel vælge at hæve toldsatserne på EU-ost, oliven og whisky til 100%. Den hævder, at der ikke er noget juridisk grundlag for EU-foranstaltninger, fordi underliggende subsidier til Boeing er blevet ophævet.

“STORE FORVENTNINGER” TIL BUDET

Striden og EU-klager over amerikanske takster på EU-stål og aluminium ser ud til at blive overført til den næste præsidents skrivebord.

Dombrovskis gentog et EU-tilbud om, at blokken ville suspendere sine foranstaltninger, hvis De Forenede Stater gjorde det samme, men sagde, at Washington hidtil ikke havde accepteret at gøre det.

”Vi er klar til at trække eller suspendere vores takster når som helst, når USA er klar til at gøre det, hvad enten det er under den nuværende eller den næste regering,” sagde han.

Den tyske økonomiminister Peter Altmaier fortalte den samme pressekonference, at mange EU-lande så Bidens valgsejr som en chance for en forbedring.

“Vi vil forsøge at få en ny start i handelspolitikken mellem USA og alle medlemslande,” sagde Altmaier, hvis land har det roterende EU-formandskab. Han tilføjede Europas mål var at finde fælles grund med den fremtidige Biden-administration og derefter reducere de samlede takster så meget som muligt.

Trump, som Europa har haft anstrengte forbindelser med, har ikke indrømmet og stiller juridiske udfordringer til resultatet af valget den 3. november.

”Der er store forventninger og håbet om, at det amerikanske præsidentvalg vil føre til et tilbagevenden til multilateralt engagement i international handel, og at det vil være muligt at overvinde tidligere konflikter,” sagde Altmaier.

Dombrovskis sagde, at der var en komplet liste over ting at gøre – fra at koordinere reformen af ​​de globale handelsregler til at indarbejde klimaforandringsmål i handel.

Han tilføjede, at Kommissionen, der koordinerer handelspolitikken for de 27 EU-nationer, havde haft nogle uformelle kontakter med Team Biden.

”Så der er oprettet nogle første kontakter, blandt andet også for at diskutere handelsspørgsmål,” sagde han. “Men samtidig med hensyn til igangværende spørgsmål …. fortsætter vi med at arbejde med den nuværende administration.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *