Boris Johnson hylder den britiske indiske hær

Boris Johnson hylder den britiske indiske hær

Boris Johnson hylder den britiske indiske hær

Boris Johnson har betalt en særlig hyldest til den britiske indiske hær.

London:

Den britiske premierminister Boris Johnson har hyldet en særlig hyldest til den britiske indiske hær, den største frivillige styrke i historien, der blev sammensat for at kæmpe ved grænserne under Anden Verdenskrig for deres enorme bidrag til sejren for de allierede styrker mod Nazityskland.

I en meddelelse til Husk sammen-kampagnen, der blev oprettet for at ære de millioner af Commonwealth-tropper, der deltog i krigsindsatsen som en del af det daværende britiske imperium, sagde Johnson, at det var vigtigt at “huske deres offer og fejre deres præstation”.

”I hvert teater under Anden Verdenskrig bidrog frivillige fra Indien, Afrika og Caribien et enormt bidrag til sejren,” sagde Johnson i en erklæring, der faldt sammen med den årlige våbenhvile-mindehøjtid i denne uge for krigsmartyrer.

”Den britiske indiske hær mobiliserede 2,5 millioner personale og blev den største frivillige styrke i historien,” sagde Johnson.

“Da Storbritannien begyndte at befri Sydøstasien og samlet næsten en million tropper i den 14. hær, kom det store flertal af soldaterne i denne storslåede enhed fra Indien og Afrika. Frivillige fra så langt væk som Sierra Leone og Nigeria hjalp til. at frigøre Myanmar fra den japanske besættelse, ”bemærkede den britiske premierminister.

“Alle disse modige mennesker valgte at kæmpe for frihed under det britiske flag. Deres tjeneste hjalp med at besejre en frygtelig ondskab og lade millioner leve i fred og velstand,” sagde han.

Husk sammen-kampagnen, et fælles initiativ fra Royal British Legion og British Future som en del af Together Coalition, har kæmpet for en større indsats for at fejre, undervise og dokumentere tjenesten for soldater fra Commonwealth-nationer i Anden Verdenskrig.

Husk sammen-initiativet søger at tackle denne ubalance og sikre, at alle dem, der kæmpede, mindes om service og ofre og hjælper med at få mindet til at føle sig relevant og inkluderende for mennesker i alle trosretninger og farver i Storbritannien i dag, “sagde kampagnen i en erklæring .

Oppositions Labour Party Leader, Sir Keir Starmer, roste også de indiske troppers tapperhed før våbenstilstandsdagen, der hvert år fejres den 11. november den dato i 1918, der markerede afslutningen på den første verdenskrig.

“Vi vil aldrig glemme modet hos de 1,5 millioner indiske soldater, der kæmpede i den britiske hær i skyttegravene fra første verdenskrig, eller de allierede, vi stod skulder ved skulder med over for fascismen i 2. verdenskrig. Når vi husker, vi husker dem af enhver trosretning og farve, der gav deres i dag for at vi alle kunne have i morgen, ”sagde han.

“Mens dette års minde kan se anderledes ud, vil Storbritannien stadig ære alle dem, der har kæmpet for vores land fra hver landsby, hver by og hver by. Men takket være indsatsen fra Husk sammen vil vi også huske, at vi aldrig har stået op alene, “sagde han.

Som en del af de transformerede mindesmærker i år opfordrer den britiske baserede Commonwealth War Graves Commission (CWGC) også indianere til at deltage i en global virtuel erindringsceremoni for at ære soldater dræbt i verdenskrigene ved at navngive en stjerne til minde om nogen og se op på nattehimlen kl. 19 den 11. november for at huske indiske soldater og kvinder.

Gennem en virtuel oplevelse på CWGC-webstedet ved hjælp af Kommissionens eksisterende omfattende optegnelses- og søgefacilitet vil den verdensomspændende offentlighed være i stand til at navngive stjerner efter en af ​​de 1,7 millioner Commonwealth-krigsdøde i CWGC’s pleje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *