Ukraines præsident Volodymyr Zelensky tester positivt for Coronavirus

Ukraines præsident Volodymyr Zelensky tester positivt for Coronavirus

Ukraines præsident Volodymyr Zelensky tester positivt for Coronavirus

”På trods af alle karantæneforanstaltninger havde jeg også en positiv test, sagde Volodymyr Zelensky. (FIL)

Kiev, Ukraine:

Den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky sagde mandag, at han testede positivt for det nye coronavirus, men følte sig fint, da infektioner steg i landet.

“På trods af alle karantæneforanstaltninger havde jeg også en positiv test,” sagde Zelensky på Facebook.

Den 42-årige leder sagde, at hans temperatur var 37,5 ° C, men at han følte sig “god”. Han vil selvisolere og fortsætte med at udføre sine opgaver, tilføjede han.

“De fleste mennesker overvinder Covid-19. Og jeg vil også komme igennem dette,” sagde han.

Lederen af ​​Zelenskys kontor Andriy Yermak sagde også, at han havde fået coronavirus.

I juni blev Zelenskys kone Olena Zelenska indlagt på hospitalet efter at have fået virussen, men er kommet sig.

Lørdag rapporterede det tidligere sovjetiske land på 40 millioner mennesker om rekord 10.746 nye coronavirusinfektioner.

Ukraine, et af Europas fattigste lande, pålagde i sidste uge bøder til mennesker, der nægter at bære ansigtsmasker på offentlige steder.

Embedsmænd har gentagne gange kritiseret offentligheden for at ignorere reglerne for social distancering og andre antivirusrestriktioner og truer med at genindføre en lockdown, der blev ophævet i juni.

I et forsøg på at standse spredningen af ​​virussen overvejer landet, om der skal indføres en delvis lockdown i weekenden, hvor kun vigtige virksomheder som købmandsforretninger har lov til at forblive åbne.

Siden starten på pandemien har ukrainske embedsmænd rapporteret mere end 469.000 tilfælde af coronavirus og 8.565 dødsfald over hele landet.

Zelensky er senest i en lang række af verdensledere, der har fået virussen, herunder den amerikanske præsident Donald Trump, den britiske premierminister Boris Johnson og præsident Andrzej Duda fra Ukraines nabo Polen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *