Taiwan siger ikke inviteret til WHO-møde efter Kinas “hindring”

Taiwan siger ikke inviteret til WHO-møde efter Kinas “hindring”

Taiwan siger ikke inviteret til WHO-møde efter Kinas 'hindring'

Taiwans udenrigsministerium sagde, at øen endnu ikke havde fået en invitation til virtuelt møde med 194 medlemslande.

Taipei:

Taiwan har endnu ikke modtaget en invitation til et vigtigt verdenssundhedsorganisations (WHO) møde i denne uge, der forventes at fokusere på COVID-19-pandemien på grund af “hindring” fra Kina, sagde øens udenrigsministerium og udtrykte sin utilfredshed.

Den amerikanske mission i Genève opfordrede i sidste uge WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus til at invitere kinesisk-hævdede, men demokratisk styrede Taiwan til WHOs beslutningsorgan, Verdenssundhedsforsamlingen (WHA).

Sent på søndag sagde Taiwans udenrigsministerium, at øen endnu ikke havde fået en invitation til det virtuelle møde med 194 medlemslande.

“Udenrigsministeriet udtrykker stærk beklagelse og utilfredshed over Kinas forhindring af Taiwan, der deltager i WHO, og WHO fortsætter med at forsømme sundheden og menneskerettighederne for Taiwans 23,5 millioner mennesker,” tilføjede den.

WHO’s afvisning af at invitere Taiwan på baggrund af politiske overvejelser håner kroppens “sundhed for alle” -påstand, sagde ministeriet.

Taiwan er udelukket fra de fleste globale organisationer såsom WHO på grund af Kinas indvendinger, der betragter øen som en af ​​dens provinser uden ret til en suveræn stat.

WHO siger, at det er op til medlemslandene, om de skal invitere Taiwan, der er blevet hyldet internationalt for hurtigt at indeholde coronavirus, til at observere WHA-mødet.

Støttet af USA har Taiwan intensiveret lobbyvirksomhed i år for at deltage og vrede Kina.

Kinas mission til De Forenede Nationer i Genève på fredag ​​fordømte de “forvrængede” amerikanske bemærkninger til Taiwan og sagde, at øen kun kan deltage, hvis den indrømmer at være en del af Kina, noget Taipeis regering har nægtet at gøre.

WHO siger, at det samarbejder med Taiwan om forskellige sundhedsspørgsmål, herunder aspekter af pandemien, og at øen har fået den hjælp, den har brug for.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *