Trump nægter at indrømme mere end 24 timer senere, golf igen på søndag

Trump nægter at indrømme mere end 24 timer senere, golf igen på søndag

Trump nægter at indrømme mere end 24 timer senere, golf igen på søndag

Trump har fortalt andre, at han aldrig vil indrømme, at han tabte løbet.

Da den valgte præsident Joe Biden accepterede lykønskninger fra verdensledere og en tidligere præsident søndag, fortsatte den mand, han besejrede, at benægte virkeligheden af ​​en overgang, der fandt sted på trods af hans uvillighed til at deltage.

Præsident Donald Trump rejste til sin golfbane i Virginia en anden lige dag søndag og afviste at indrømme præsidentløbet mere end 24 timer efter, at Biden blev erklæret sejren. Da Trump fortsatte med at fremsætte konspiratoriske beskyldninger om vælgerbedrageri uden at fremlægge beviser, splittede republikanske embedsmænd og allierede mellem at skubbe ham til at acceptere nederlag og tilskynde ham til at kæmpe.

Præsidenten syntes at være fast besluttet på at gøre sidstnævnte ved at bruge sociale medier til at rejse tvivl om valgprocessen snarere end at forberede sig på en fredelig magtovergang.

“Siden hvornår kalder Lamestream Media, hvem vores næste præsident vil være?” skrev præsidenten på Twitter. “Vi har alle lært meget i de sidste to uger!”

Medievirksomheder har foretaget fremskrivninger af forventede vindere i præsidentkørsler i årtier, herunder efter Trumps 2016-sejr.

For den femte dag i træk markerede Twitter flere af Trumps tweets som potentiel misinformation om valg, da han fremsatte usædvanlige påstande om afstemning.

Platformen markerede også et viralt indlæg af Trump-kampagnetalsmand Tim Murtaugh, der brugte et ændret foto for at gøre sagen om, at medierne ikke kan stole på at indkalde til valg.

Murtaugh havde sendt et billede af Trump-kampagnens hovedkvarter pudset i det, der syntes at være kopier af en forside fra november 2000 i avisen Washington Times. Aviserne indeholdt overskriften “PRÆSIDENT GORE” og et billede af den tidligere vicepræsident Al Gore, der i sidste ende tabte valget ved at komme kort i Florida-talet.

Murtaugh kaldte det “en påmindelse om, at medierne ikke vælger præsidenten.” The Times sagde i et eget indlæg, at billedet var blevet “doktreret”, og at ingen sådan overskrift var blevet trykt.

Murtaugh slettede senere tweeten, som blev det seneste eksempel på Trump-kampagnens svigtende forsøg på at sætte spørgsmålstegn ved valgprocessen. I et andet tilfælde anmodede Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani, sine Twitter-tilhængere for at hjælpe ham med at forklare påståede uregelmæssigheder i stemningen i Pennsylvania.

“Tweet mig dit gæt, mens jeg går bevis for det i retten,” skrev han i et tweet, der blev markeret af Twitter som “omstridt.”

I mellemtiden fortsatte Biden med at gå videre med sin overgang – lancering af et websted og en social mediekonto til det 46. præsidentskab – og accepterede et lykønskningsopkald fra den tidligere præsident George W. Bush.

Trumps instinkter til at bekæmpe valgresultatet blev drevet af hans voksne sønner og Giuliani, ifølge flere rådgivere, der ligesom andre talte på betingelse af anonymitet for at diskutere interne drøftelser.

Følelser har været mere blandede andre steder i præsidentens bane om, hvorvidt han skal fortsætte med at kæmpe eller komme videre, selvom meget af verden og land ser ud til at gøre det sidstnævnte.

Flere seniorhjælpere til Trump-kampagnen mødtes i Arlington, Va., Hovedkvarter lørdag for at drøfte muligheder. Trumps svigersøn Jared Kushner, der har været en konstant tilstedeværelse i hovedkvarteret de seneste dage, har opfordret præsidenten til at forfølge ethvert juridisk middel, han har, for at bestride resultaterne i en håndfuld svingstater, hvor Biden er blevet erklæret sejrherre. eller er førende, sagde embedsmænd.

1fc6uuro

Meddelelser om tillykke til Biden og den valgte vicepræsident Kamala Harris rullede ind fra hele verden.

Tidligere rådgiver i Det Hvide Hus og kampagnechef i 2016, Kellyanne Conway, er blandt de rådgivere, der opfordrer præsidenten til at acceptere nederlag og bevare sit politiske brand som en republikansk kongemager, sagde embedsmænd. Rådgivere, herunder Ronna McDaniel, der leder den republikanske nationale komité, kæmper offentligt på vegne af præsidenten, men har erkendt over for andre privat, at kampen ikke kan fortsætte for længe, ​​ifølge tre personer med kendskab til sagen.

Andre sagde, at præsidenten sandsynligvis selv indså, at han har begrænsede muligheder for at vende tingene om og snart ville acceptere virkeligheden.

“Jeg tror, ​​han ved i sit hjerte, hvor tingene er på vej hen, men jeg tror, ​​at han også har det sind, at Amerika – og især hans folk – elsker en fighter,” sagde en højtstående embedsmand.

Tjenestemanden sagde, at Trumps allierede havde beklaget den manglende meddelelsesdisciplin fra præsidenten og nogle af hans tilhængere efter valget. Trump havde opfordret til optælling af afstemning for at stoppe i visse stater, hvor hans position blev svækket, mens han også fejrede den igangværende afstemning i stater, hvor han vinder terræn. Han og Giuliani har lovet snart kommende beviser for massiv bedrageri, men indtil videre har de undladt at levere det.

Giuliani betragtes stort set som en albatross inden for kampagnen og Det Hvide Hus, sagde embedsmænd. En bredt panoreret nyhedskonference, som han holdt lørdag foran et landskabsplejeselskab i Philadelphia, blev af en embedsmand beskrevet som “en Rudy-special.” Trump er dog fortsat i kontakt med Giuliani.

På et tidspunkt bad Trump-kampagnerådgiver Jason Miller surrogater om at holde sig væk fra tv, midt i forvirring om, hvad budskabet skulle være, da Biden nærmede sig og derefter sikrede de 270 valgkollegestemmer, der kræves for at kræve præsidentskabet.

Trump har fortalt andre, at han aldrig vil indrømme, at han tabte løbet, ifølge to embedsmænd, der sagde, at præsidenten ikke mener, at Biden vandt.

Chris Ruddy, en mangeårig Trump-ven og administrerende direktør for det konservative Newsmax Media, sagde, at præsidenten skulle holde ud med at give efter, indtil resultaterne er certificeret.

“Det tager ikke lang tid. Der er tid til denne nøjagtige ting. Hvorfor ikke bruge den?” sagde han og hævdede, at demokratenes stærke præstation med mail-in-afstemninger efterlod dem i større risiko for at få stemmer ugyldige som mangelfulde.

“Hvor forfatningsmæssigt står det, hvor ABC, CBS, Fox News beslutter, hvem præsidenten er?” spurgte han og gentog en samtale fra mange af Trumps konservative tilhængere efter Bidens sejr.

Inde i Det Hvide Hus sagde en højtstående embedsmand, at nogle af hans kolleger leder efter job – og andre søger at kæmpe.

”De fleste mennesker ved, at det er forbi, men der er nogle holdouts,” sagde embedsmanden.

Nogle Trump-hjælpere har forsøgt at appellere til hans egeninteresse ved at opfordre ham til at beskytte sit image og flyde udsigten til en anden præsidentkørsel i 2024. Flere embedsmænd sagde, at de forventede, at Trump ville stille op igen eller i det mindste drille muligheden for et andet bud at opretholde maksimal gearing inden for det republikanske parti efter at have forladt embetet.

Trumps kampagne fortsatte med at skaffe midler til en juridisk kamp søndag, da allierede forhåndsvisning af et mandagshas af juridiske arkiver og offentlige beskyldninger om vælgerbedrageri, som de håbede, ville hjælpe med at flytte den offentlige mening tilbage til præsidentens favør.

Første dame Melania Trump tog til Twitter for at gentage kampagnens centrale talepunkt om, at alle juridiske stemmer skulle tælles – noget stort set ubestridt af begge parter.

”Det amerikanske folk fortjener retfærdige valg,” skrev hun. “Enhver lovlig – ikke ulovlig – stemme skal tælles. Vi skal beskytte vores demokrati med fuld gennemsigtighed.”

På trods af præsidentens uforsonlighed bevæger maskineriet sig i en kommende magtoverførsel søndag. Meddelelser om tillykke til Biden og den valgte vicepræsident Kamala Harris rullede ind fra hele kloden, hvor forskellige verdensledere lovede at arbejde med dem. Aktivistgrupper rakte ud for at gøre deres sag gældende for den indkommende administration. Biden forberedte bekendtgørelser om at underskrive den 20. januar og sagde, at han mandag ville annoncere en taskforce til at påtage sig koronaviruspandemien.

Mens de fleste republikanere fortsatte med at forblive tavse om valgresultaterne, begyndte nogle få offentligt at anerkende Bidens sejr.

“Tillykke med forvalg Biden med en vellykket kampagne,” skrev rep. Francis Rooney fra Florida søndag på Twitter. “Alle amerikanere er nødt til at komme sammen for at støtte forvalg Biden.”

Andre republikanere syntes trukket tilbage og ventede på, at Trump skulle acceptere, at hans formandskab ophører.

“Du vil ikke ændre karakteren af ​​præsident Trump i disse sidste dage tilsyneladende for hans formandskab. Han er den, han er,” sagde senator Mitt Romney fra Utah, der har anerkendt Bidens sejr, sagde søndag på CNNs “stat” af Unionen. ” “Og han har et relativt afslappet forhold til sandheden. Og så vil han – han vil fortsætte med at kæmpe indtil slutningen.”

Ud over Rooney og Romney inkluderer de republikanske lovgivere, der har accepteret Bidens sejr, mindst tre guvernører, en senator og syv medlemmer af huset.

Trump har privat klaget over, at flere republikanere ikke offentligt støtter ham, sagde embedsmænd.

General Services Administration, der driver den føderale overgangsproces, har ikke officielt bestemt, at Biden er vinderen, ifølge talskvinde Pamela Pennington.

I en kort erklæring sagde talsmand for Det Hvide Hus, Judd Deere, “Trump-administrationen følger alle lovbestemte krav.”

Hverken Trump eller vicepræsident Mike Pence har talt offentligt i de seneste dage – med Pence som holdt sig helt ude af offentligheden siden kort efter afstemningen lukket tirsdag. Trump tilbragte timer på sin golfbane lørdag og søndag, men fremsatte ingen offentlige bemærkninger.

En kampagnerådgiver sagde, at der havde været diskussion om at forsøge at få Trump til at deltage i traditionelle præsidentaktiviteter, men embedsmænd besluttede i sidste ende, at “vi er nødt til at lade den juridiske proces finde sted.”

Trump forventedes ikke at have nogen offentlige begivenheder på sin tidsplan for en fjerde dag i træk mandag.

Hvordan Trump håndterer sine resterende uger i embedet, kan være afgørende for hans brand og organpolitikken. Landet står fortsat over for en rekordstor stigning i sager om coronavirus, selvom det behandler den hidtil usete omstændighed, at en præsident nægter at indrømme et valg og forpligter sig til en fredelig magtoverførsel. En sådan sammenløb af kriser kan være særlig farlig, sagde Barbara Perry, en præsidenthistoriker ved University of Virginia’s Miller Center.

”Den pandemi og den deraf følgende økonomiske katastrofe, der producerede Trumps nederlag, kræver nu, at han afgår magten, som alle 44 præsidenter før ham har gjort,” sagde hun. “Alligevel vil de antidemokratiske, demagogiske træk, der banede vej til det ovale kontor, nu simpelthen ikke tillade ham at ‘stå ned’ i traditionen fra enhver præsident fra George Washington til Barack Obama.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *