USA overgår 10 millioner COVID-19 sager

USA overgår 10 millioner COVID-19 sager

USA overgår 10 millioner COVID-19 sager: Rapport

USA er nu godt inde i sin tredje og langt største bølge af sin epidemi. (Repræsentation)

Washington:

De Forenede Stater registrerede sit 10 millioner tilfælde af coronavirus mandag ifølge en optælling fra Johns Hopkins University, samme dag som Pfizer og BioNTech meddelte, at deres vaccine viste 90 procent effektivitet.

Kort før 1400 GMT mandag viste trackeren fra det Baltimore-baserede universitet 10.018.278 tilfælde registreret i USA siden pandemien begyndte og 237.742 dødsfald.

Begge er de højeste vejafgifter i absolutte tal i verden.

USA er nu godt inde i sin tredje og langt største bølge af sin epidemi.

Men midlertidige resultater fra Pfizer og BioNTech tilbød håb om en spilskifter i pandemiens bane.

Ifølge foreløbige fund blev beskyttelse hos patienter opnået syv dage efter den anden af ​​to vaccinedoser og 28 dage efter den første.

Den afgående præsident Donald Trump, stærkt kritiseret for hans håndtering af sundhedskrisen, beskrev gennembruddet som “store nyheder”, mens den øverste amerikanske pandemiskekspert Anthony Fauci sagde, at resultatet var “ekstraordinært”.

Den valgte præsident Joe Biden opfordrede i mellemtiden amerikanere mandag til at bære masker for at forhindre spredning af coronavirus og ikke betragte det som en “politisk erklæring”, da han navngav forskerne, der vil lede hans regerings reaktion på pandemien.

”Vi står stadig over for en meget mørk vinter,” sagde Biden. “Bundlinjen: Jeg vil ikke spare noget på at vende denne pandemi, når vi først er svoret den 20. januar.”

Biden bifaldt vaccinationsmeddelelsen, men insisterede på, at en maske stadig er “det mest potente våben” mod virussen, og at “dagens nyheder ikke ændrer den presserende virkelighed.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *