Donald Trump fyrer forsvarssekretær Mark Esper efter valgnedslag

Donald Trump fyrer forsvarssekretær Mark Esper efter valgnedslag

Donald Trump fyrer forsvarssekretær Mark Esper efter valgnedslag

Mark Esper blev fyret efter 16 måneder i jobbet og forsøgte at holde hovedet nede politisk

Washington:

Præsident Donald Trump meddelte mandag ved tweet, at han havde fyret forsvarssekretær Mark Esper, hvilket yderligere destabiliserede en regering, der allerede navigerede Trumps nægtelse af at indrømme valgnederlag for demokraten Joe Biden.

“Mark Esper er blevet opsagt. Jeg vil gerne takke ham for hans tjeneste,” sagde Trump på Twitter.

Han meddelte, at Christopher Miller, den nuværende leder af National Counterterrorism Center og tidligere specialstyrkeofficer, ville erstatte Esper som fungerende forsvarssekretær.

Esper, Trumps fjerde Pentagon-chef på fire år, blev fyret efter 16 måneder i jobbet og forsøgte at holde hovedet nede politisk, da han forfulgte grundlæggende reformer til det massive Pentagon-bureaukrati og forsøgte at omforme den amerikanske forsvarsstilling verden over for at fokusere på truslen om Kina.

Men Trump blev vrede, da Esper modstod presset om at indsætte føderale tropper for at afskaffe civil uro, og også langsomt gik Trumps ønske om en hurtig fuld tilbagetrækning af amerikanske tropper fra Afghanistan, mens vold fortsætter i landet.

Trumps træk, forventet af mange insidere, var ikke desto mindre et chok, der kom kun en uge efter at han mistede sit bud på genvalg til demokraten Joe Biden og kun 10 uger før han forlader Det Hvide Hus.

Det tilføjede tilføjer også en følelse af nedsat sikkerhed i landet, da Trump nægter at acceptere dommen fra valget sidste tirsdag og har lovet at vende den tilbage i retten.

Miller tilbragte 31 år i hæren og indsatte i Afghanistan i 2001 og Irak i 2003 sammen med specialstyrkerne.

Efter pensionering blev han konsulent om hemmelige operationer og efterretninger til regeringen.

I 2018-2019 var han rådgiver i Det Hvide Hus om terrorbekæmpelse og grænseoverskridende trusler, og fra 2019 var han assisterende assisterende forsvarssekretær for særlige operationer.

I august blev han udnævnt til direktør for National Counterterrorism Center.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *