Verden kan være træt, men Coronavirus “ikke træt af os”: WHO-chef

Verden kan være træt, men Coronavirus “ikke træt af os”: WHO-chef

Verden kan være træt, men Coronavirus 'ikke træt af os': WHO-chef

Tedros Adhanom Ghebreyesus har advaret om, at “virussen byder på svaghed”.

Genève:

Verdenssundhedsorganisationens chef opfordrede mandag alle til at fortsætte med at bekæmpe Covid-19 og advarede om, at mens vi måske er syge af at kæmpe mod pandemien, er virussen ”ikke træt af os”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus hyldede også valget af Joe Biden til den næste amerikanske præsident og udtrykte håb om, at det kunne signalere et strammere globalt samarbejde for at afslutte pandemien.

Det var vigtigt, sagde han, for folk at følge videnskaben og modstå trangen til at vende det blinde øje til virussen.

“Vi er måske trætte af COVID-19. Men det er ikke træt af os,” sagde han.

Tedros talte fra karantæne efter at have været i kontakt med en person, der testede positivt for Covid-19, advarede om, at virussen byder på svaghed.

”Det byder på dem med svagere helbred, men det byder også på andre svagheder: ulighed, splittelse, benægtelse, ønsketænkning og forsætlig uvidenhed,” sagde han.

“Vi kan ikke forhandle med det og heller ikke lukke øjnene og håbe, det forsvinder.”

”Det tager ikke hensyn til politisk retorik eller konspirationsteorier,” sagde han.

“Vores eneste håb er videnskab, løsninger og solidaritet.”

Hans kommentar kom, efter at Covid-19 har dræbt mere end 1,25 millioner mennesker og smittet over 50 millioner på verdensplan, siden den først dukkede op i Kina i slutningen af ​​sidste år.

Tedros advarede om, at pandemien havde afsløret behovet for, at verden genskabte en “følelse af fælles formål”, som i de senere år er blevet udhulet af de “krybende tidevand af vildledt nationalisme og isolationisme”.

“I den ånd lykønsker vi den valgte præsident Joe Biden og den valgte vicepræsident Kamala Harris, og vi ser frem til at arbejde tæt sammen med deres administration.”

Biden har signaleret, at hans administration vil vende Donald Trumps beslutning om at trække USA – traditionelt WHOs største donor – tilbage fra FNs sundhedsagentur.

“Vi er nødt til at forestille os lederskab, der bygger på gensidig tillid og gensidig ansvarlighed, for at afslutte pandemien og tackle de grundlæggende uligheder, der ligger til grund for så mange af verdens problemer,” sagde Tedros.

– Taiwan frosset ud –

Taiwan mærkede fraværende i denne uges genoptagne verdenssundhedsforsamling (WHA), som sagde, at den kinesiske “hindring” havde forhindret den i at deltage og beskyldte WHO for at prioritere politik frem for sundhed.

Den selvstyrede ø på 23 millioner har haft bemærkelsesværdig succes med at bekæmpe pandemien – med kun syv dødsfald og færre end 600 bekræftede tilfælde.

Men det er frosset ud af WHO af Beijing, der betragter Taiwan som sit eget territorium – ikke engang lov til at deltage som observatør, som det var tilfældet mellem 2009 og 2016.

“Da verden stadig er under alvorlig trussel om Covid-19-pandemien … er det en ironi mod målet” sundhed for alle “under WHO-chartret” at udelukke Taiwan, sagde Taipeis udenrigsministerium mandag.

WHA vil også fokusere på de mere end 60 andre sundhedstilfælde, som WHO har reageret på i år, herunder mæslinger, ebola og gul feberudbrud.

Det vil være en lejlighed for lande at diskutere reformen af ​​WHO, så den hurtigere og mere effektivt kan reagere på udfordringer som pandemier.

Tedros opfordrede igen til “et system, hvor lande er enige om en regelmæssig og gennemsigtig proces med peer review” af deres sundhedspolitikker.

Han sagde, at den universelle periodiske gennemgang i FNs menneskerettighedsråd, hvor hvert lands rettighedssituation vurderes hvert par år, kunne tjene som inspiration.

Ideen blev fremsat sidste år af Den Centralafrikanske Republik og Benin, og Frankrig, Tyskland og Cameroun har allerede accepteret at arbejde på dette projekt, tilføjede han.

Spørgsmålet om gennemsigtighed i sundhedspolitikker er kernen i Covid-19-pandemien, hvor Kina beskyldes af nogle lande, herunder De Forenede Stater, for i det mindste at have dækket i det mindste de første tilfælde af coronavirus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *