USA pålægger fire kinesiske embedsmænd sanktioner i forbindelse med nedbrud i Hong Kong

USA pålægger fire kinesiske embedsmænd sanktioner i forbindelse med nedbrud i Hong Kong

USA pålægger sanktioner over for fire kinesiske embedsmænd over Hong Kong Crackdown

Sanktionerne var for deres rolle i gennemførelsen af ​​Hongkongs nye nationale sikkerhedslov: Mike Pompeo

Washington:

USA indførte mandag sanktioner mod yderligere fire kinesiske embedsmænd i Hongkongs regerings- og sikkerhedsetablering over deres påståede rolle i at knuse uenighed i den tidligere britiske koloni.

Det amerikanske finans- og udenrigsministerium identificerede de fire som Deng Zhonghua, vicedirektør for kontoret i Hongkong og Macau; Edwina Lau, vicekommissær for politiet i Hong Kong, og Li Jiangzhou og Li Kwai-wah, to embedsmænd ved det nyetablerede nationale sikkerhedskontor i Hong Kong.

Amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo sagde, at sanktionerne var for deres rolle i gennemførelsen af ​​Hongkongs nye nationale sikkerhedslov. Han sagde, at de ville blive forhindret i at rejse til USA, og eventuelle amerikanske relaterede aktiver ville blive blokeret.

“Disse handlinger understreger USAs beslutning om at holde ansvarlige nøgletal, der aktivt udtænker Hongkongs befolkningers friheder og underminerer Hongkongs autonomi,” sagde han i en erklæring.

Ingen af ​​de fire kunne nås straks til kommentar.

Washington har kaldt Kinas vedtagelse af en ny national sikkerhedslov i Hong Kong i år for en uacceptabel overtrædelse af Kinas “ét land, to systemer” -forpligtelse over for det, der engang var Kinas frieste by.

Udpegelserne er de første sanktioner, der pålægges Kina, siden demokraten Joe Biden besejrede præsident Donald Trump i sidste uges amerikanske valg. Biden skal tiltræde 20. januar. Trump har indtil videre nægtet at indrømme nederlag.

I aktioner, der varslede en mere autoritær æra for Hongkong, åbnede Kina et nyt nationalt sikkerhedskontor i juli, en uge efter at have indført den nye nationale sikkerhedslovgivning for at straffe det, det kaldte forbrydelser med løsrivelse, undergravning, terrorisme og samarbejde med udenlandske styrker med op til liv i fængsel.

Sidste måned advarede det amerikanske udenrigsministerium internationale finansielle institutioner, der gjorde forretninger med enkeltpersoner, der blev anset for ansvarlige for Kinas nedbrydning i Hongkong, om at de snart kunne blive udsat for hårde sanktioner.

Washington satte sanktioner mod Carrie Lam, territoriets nuværende og tidligere politichefer og andre øverste embedsmænd i august for det, de sagde, var deres rolle i at begrænse frihederne i en nedbrydning af områdets pro-demokratiske bevægelse.

Forholdet mellem USA og Kina, verdens to største økonomier, styrtede ned til det laveste punkt i årtier inden op til sidste uges valg i USA. De to sider er uenige om en lang række spørgsmål, herunder Kinas håndtering af coronaviruspandemien og behandlingen af ​​Hong Kong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *