USA indfører nye sanktioner mod Syrien, retter sig mod olie, efterretning

USA indfører nye sanktioner mod Syrien, retter sig mod olie, efterretning

USA indfører nye sanktioner mod Syrien, retter sig mod olie, efterretning

Assad-regimet kan tage skridt mod en fredelig opløsning eller stå over for lammende sanktioner: Mike Pompeo

Washington:

USA indførte mandag nye sanktioner rettet mod Syriens oliesektor, lovgivere og efterretningsofficerer og lovede ingen svigt i pres på præsident Bashar al-Assad på trods af hans gevinster på stedet.

“Assad-regimet har et valg: tage irreversible skridt mod en fredelig løsning på denne næsten tiår lange konflikt eller stå over for yderligere lammende sanktioner,” sagde udenrigsminister Mike Pompeo i en erklæring.

Treasury Department og State Department forhindrede transaktioner med 19 personer eller enheder og frøs alle amerikanske aktiver, de måtte have – dens femte sanktionsrunde, siden en hård, ny amerikansk lov om Syrien trådte i kraft.

Sanktionerede enheder inkluderer to partnere fra Syriens petroleumsministerium – Arfada Petroleum Private Joint Stock Co og Sallizar Shipping, som arbejder på et olieraffinaderi i den krigsherjede Raqa-provins og en terminal i kystbyen Tartus.

De Forenede Stater slog også sanktionerne mod general Ghassan Jaoudat Ismail, leder af Syrian Air Force Intelligence, og brigadegeneral Nasr Al-Ali, der leder direktoratet for politisk sikkerhed, et spionagentur med ansvar for at begrænse uenighed mod Assad.

Caesar-loven, som trådte i kraft i juni, begrænser enhver amerikansk genopbygningshjælp og holder pres på Assad og kræver ansvarlighed, selvom han har vundet tilbage kontrol over det meste af Syrien efter mere end ni års blodsudgydelse.

Udenrigsministeriet sagde, at det indførte de seneste sanktioner til minde om de mere end 70 civile dræbt i en bombning i oktober 2015 af en markedsplads i Douma, en by nær Damaskus, der derefter var under oprørskontrol, der blev ramt tre år senere af et kemisk angreb ifølge til en FN-sonde.

Seks dage efter det amerikanske valg, hvor demokraten Joe Biden slog præsident Donald Trump, meddelte Pompeo, at den amerikanske mand på Syrien, James Jeffrey, 74, ville gå på pension i denne måned.

En tidligere amerikansk ambassadør i Baghdad og Ankara, den tyrkisk-talende diplomat, har været en vigtig mellemkomst med præsident Recep Tayyip Erdogan, der sidste år angreb USA-allierede syriske kurder efter en tilbagetrækning bestilt af Trump.

Nathan Sales, den øverste embedsmand for terrorbekæmpelse, vil overtage både USA’s repræsentant for Syrien og udsending for koalitionen for at besejre gruppen Islamisk Stat, sagde Pompeo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *