FN-chef lykønsker Joe Biden, amerikanere med

FN-chef lykønsker Joe Biden, amerikanere med

FN-chef lykønsker Joe Biden, amerikanere med 'Vibrant Exercise of Democracy'

Antonio Guterres lykønsker den valgte præsident og den valgte vicepræsident: talsmand (fil)

FN, USA:

FNs generalsekretær Antonio Guterres lykønskede mandag Joe Biden med at vinde det amerikanske præsidentskab – og det amerikanske folk for en “levende udøvelse af demokrati.”

Biden blev projiceret som vinder af det bittert anfægtede valg den 3. november lørdag af amerikanske medier, skønt præsident Donald Trump endnu ikke har tilstået.

”Generalsekretæren lykønsker det amerikanske folk med en levende udøvelse af demokrati i deres lands valg i sidste uge,” sagde talsmand Stephane Dujarric til journalister.

“Han lykønsker den valgte præsident og den valgte vicepræsident og bekræfter på ny, at partnerskabet mellem De Forenede Stater og De Forenede Nationer er en vigtig søjle i det internationale samarbejde, der er nødvendigt for at tackle de dramatiske udfordringer verden står over for i dag.”

Dujarric forklarede ikke, hvorfor Guterres ventede to dage på at byde lykønskning til Biden og hans kammerat Kamala Harris.

Fra lørdag fremsatte snesevis af verdensledere og ledere af internationale organisationer deres ønsker til den demokratiske duo.

Diplomater, der talte med AFP på betingelse af anonymitet, sagde, at Guterres, hvis periode slutter i slutningen af ​​2021, ikke havde planer om at bede om en anden periode, hvis Trump blev genvalgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *