Brasiliens Jair Bolsonaro Tillykke “Hvem som helst” vinder amerikansk afstemning

Brasiliens Jair Bolsonaro Tillykke “Hvem som helst” vinder amerikansk afstemning

Brasiliens Jair Bolsonaro Tillykke 'Hvem som helst' vinder amerikansk afstemning: næstformand

Jair Bolsonaro, der blev valgt i 2018, støttede åbent Donald Trumps genvalgstilbud

Brasilia:

Den brasilianske præsident Jair Bolsonaro, en Donald Trump-allieret, der iøjnefaldende har afstået fra at anerkende Joe Bidens sejr i det amerikanske præsidentløb, vil lykønske “hvem der vælges” når “tiden er inde”, sagde hans vicepræsident mandag.

Bolsonaro, en højreekstrem politiker, der undertiden kaldes “Tropisk Trump”, er blandt de få verdensledere til ikke at lykønske Biden, efter at han blev erklæret vinderen af ​​sidste uges valg – en kendsgerning, der har tiltrukket kritik fra den brasilianske leders modstandere.

Under henvisning til Trumps beskyldninger om, at afstemningen blev skæmmet af udbredt “bedrageri”, sagde den brasilianske næstformand Hamilton Mourao, at Bolsonaro ventede på, at disse beskyldninger blev løst.

”Jeg tror, ​​at præsidenten venter på afslutningen på hele dette rod, argumentet om, hvorvidt der var falske stemmer eller ej, før han kommenterer,” sagde Mourao.

“Det er klart, når tiden er inde, vil han sende Brasiliens tillykke til den, der er valgt,” tilføjede han uden at nævne Biden ved navn.

Trump hævder, at valget var “rigget”, selvom han ikke har fremlagt konkrete beviser, og analytikere siger, at han vil kæmpe for at gøre sin sag gældende i retten.

Bolsonaro, der blev valgt i 2018, tilsluttede åbent Trumps genvalgstilbud i et brud med den brasilianske diplomatiske tradition.

I overensstemmelse med den konfronterende stil, han deler med Trump, kolliderede han også med Biden, da sidstnævnte under kampagnen sagde, at USA skulle skubbe Brasilien til bedre at beskytte Amazonas regnskov.

Bolsonaro, der har ledet en bølge af skovrydning og skovbrande i verdens største regnskov, fyrede tilbage, at udsagnet var “katastrofalt og unødvendigt.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *